">Személyi edző - Tippek és tanácsok profi szakembertől - Dórifitt
0670/6770-860

Személyi edzés

Miért fontos a személyi edző?

Azért dolgozom, hogy Te minél gyorsabban, hatékonyabban és biztonságosabban érhesd el az általad kitűzött célt, legyen az akár fogyás, akár testformálás. Mindemellett figyelek arra, hogy még hosszú időn át meg is őrizd az elért alkatod.

Mik az edző feladatai?

Személyi edzőként fő feladataim közé tartozik, hogy testi adottságodhoz mérten dolgozzam ki a Te egyéni, személyre szabott edzéstervedet. Így ez tökéletesen fog illeszkedni hozzád, fizikai- és teljesítőképességeidhez. Személyi edző szakirányú végzettséggel is rendelkezem, így könnyen alkotok bárkinek személyre szabott edzéstervet és segítek az életmódváltásban is. A mindennapos munka során felmérem a kondicionális képességeid, és ehhez igazodva edzéstervet készítek, majd felügyelem annak szakszerű végrehajtását. Folyamatosan fejlesztem az állóképességet, figyelem, hogy helyes legyen a testtartásod a gyakorlatok végrehajtása során. Mindemellett a pulzusszámodat is folyamatosan kontroll alatt tartom.

Mint személyi edző tisztában vagyok a legújabb trendekkel és fitness módszerekkel. Az általam tartott testmozgás kitűzött célja lehet akár a testsúly csökkentése, akár a tömegnövelés, vagy csak az általános állóképesség javítása.

A kitűzött céltól függően használom a különböző fitness eszközöket is: a szabad súlyok és az erősítő és kondicionáló gépek használatát is beépítem az edzéstervbe, ha szükség van rá a feladatok végrehajtásakor.

A személyi edzőként egyszerre csak egy emberrel foglalkozom, vagyis párban dolgozom az veled. Nem csak a fizikai erőnlétedet fokozom, mentálisan is támogatlak. Folyamatosan motivállak, és megfelelő szakemberekkel is konzultálok az eredményes edzésed érdekében. Páros személyi edzésre is van lehetőséged – ha nem szeretnél egyedül edzeni –  illetve a szabadban vagy akár a saját lakásodban is lehetőséged van személyi edzésre.

 

Milyen a jó személyi edző?

A jó edzőnek mindig türelmesnek kell lennie, ha kell többször is elmagyarázza a gyakorlatot és be is mutatja azt. Kreatív edzésterveket állít össze, így nem fog unalmassá válni a gyakorlatsor. A jó edzőnek kiváló kommunikációs képessége van, így bárkivel megtalálja a közös nevezőt, odafigyel a társa lelki egyensúlyára is.

Fontos, hogy egy edző nem attól jó, hogy ő azt gondolja magáról, hanem attól, hogy a vendégei gondolják azt! Számomra fontos az empátia, a türelem, a kreativitás. Az edző legyen rugalmas, jókedvű, mégis kemény, aki a maximumot hajtja ki a vendégéből. Persze mindezt szoros ellenőrzés alatt és sérülésmentesen.