">Zumba - Táncolja ki a stresszt és formálódjon egyszerre - Dórifitt
0670/6770-860

Zumba®

Az utóbbi jó néhány évben terjedt el Magyarországon a Zumba®, mint aktív és vidám testmozgás. Számos helyen oktatják már, de csak olyan tanárhoz érdemes menni, aki szakképzett tudással rendelkezik. Mi a pontos eredete? Miért kedvelik annyian?


A tánc, mint edzés

A Zumba® egy olyan fitness program, amely főleg a latin ritmusokra épül, bárki könnyen elsajátíthatja, és aktív pihenésképp is tökéletes, mivel nem csak a testet, de a lelket is felfrissíti. Különböző táncok és az aerobik mozdulataiból épül fel. A legismertebb táncok alaplépéseit tartalmazza, mint a hastánc, a salsa, a flamenco és még sorolhatnánk. Gyors mozdulatokból tevődik össze, ami igen szórakoztatóvá teszi a mozgást. Egy Zumba® óra során nagyjából 600 kalóriát lehet elégetni. Aki bírja a pörgős dolgokat, és szeretné hasznosan levezetni az energiáit, vagy akár az alakformálás a célja, mindenképpen próbálja ki ezt a szórakoztató mozgásformát!

A Zumba® hatásai

Mivel koordinált mozgás szükséges hozzá, így a fogyás már rövid időn belül megkezdődhet. Nagymértékben fejleszti az izomzatot és még akár táncolni is megtanulhatunk az órák során. Mivel a Zumba® órák csoportosak, így egy remek csapat tagja lehetsz, és ez nagyban befolyásolja a hangulatot és a közérzetet, a zene pedig még jobban fokozza a jókedvet.

Kinek ajánlom?

Mindenkinek, aki csak egy kicsit is szeret táncolni, vagy szeretne egy jó közösség tagja lenni. Nem szükséges tánctudás hozzá, nem számít, hogy tökéletesen menjenek a mozdulatok, a lényeg az, hogy jól érezze magát aki ellátogat egy Zumba® órára és elérje a kitűzött célt. Persze minden kezdet nehéz, így az első pár alkalom bizonyára megterhelő lesz a kezdőknek, de ami ma nehéz, az egyszer majd csak a bemelegítés lesz. Nincs korhoz kötve, így bárki szabadon kipróbálhatja, kortól és nemtől függetlenül.

 

Ha úgy érzed, hogy ez a szórakoztató mozgásforma Neked való, keress minket bizalommal és tartozz Te is a Zumba® családunkba és élvezd velünk együtt a mozgás örömét!